Bra platser för svensk motorsport

 

När det gäller bra platser för svensk motorsport så ska detta egentligen inte vara fokuserat på några speciella städer. Här kommer du som vill att finna olika grenar inom denna stora och breda sport över hela landet. Något som kommer att finnas i nästan alla medelstora och stora städer, är folkracebanor och speedwaybanor. Hur som helst är det inte dessa tävlingar som drar de flesta motorintresserade, utan i det fallet talas det om tävlingar av mycket större kaliber, och kaliber på motorsporten har Sverige haft under massor av år.

När det nu ska talas om tävlingar som är populära istället för städer, så kommer detta då att handla mycket om Björn_Waldegård_2011_001banracing och rally. När det gäller just rally så är det så att Sverige har haft två världsmästare inom denna sport. Dessa var Björn Waldegård och Stig Blomqvist. De tävlingar som är några av de största i Sverige heter Bergslagsrallyt och Sydsvenska rallyt. Efter detta så kommer det att vara massor av mindre tävlingar på massor av orter som är väl värda att se.

Gällande banracing som handlar både om motorcyklar och bilar, så är det just bilarna som har fått den största uppmärksamheten bland de svenska fansen inom motorsport. I det fallet kommer det naturligtvis att handla om STCC, Swedish Touring Car Championship, vilket också ingår i den internationella serien när det gäller att bli världsmästare inom denna sport. STCC är också något som finns i många former. Detta innebär då också att denna turnering och tävling också finns för de som tävlar med motorcykel. Detta är en av de mest kvalitativa turneringar och tävlingar inom svensk motorsport.

Article by admin

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.