Formula 1

Den 25 mars drar Formel 1 säsongen igång igen och året kommer att bjuda på en del nyheter både inom sporten i sig samt ett par nya banor för säsongen. Formel 1 är en form av motorsport där man kör runt asfalterade banor i ensitsiga Formel1 bilar som är designade att komma upp i hastigheter som kan ligga på så mycket som 380 kilometer i timmen. Förarna utsätts för enorma g-krafter vilket gör att de måste vara fysiskt vältränade för att tåla den enorma påfrestningen. Formel 1 är förmodligen världens dyraste typ av motorsport då den enorma “cirkusen” kräver kostsamma flygfrakter, licenser, tester för att inte nämna de stora kostander förknippade med att tillverka och utveckla de tekniskt avancerade bilarna för att bli säkrare och snabbare än konkurrenternas. En enskild tävling kallas för Grand Prix och körs under en helg med övningsrundor och kvalificering med start på torsdag, för att sedan avslutas med själva loppet på söndagen.

En sport i ständig förändring

Sporten som sådan är i ständig förändring, och inte minst då hela cirkusen fick nya ägare i form av Liberty Media under föregående år. Bernie Ecclestone klev ner från posten som VD och efter det har det hänt en hel del. Bland nyheter till F1 2018 kan vi se att reglerna har skrivits om och de kritiserade grova gridstraffen slopats, där en förare kunde straffas och bötfällas genom att flyttas tillbaka hela 35 platser. Denna siffra var befängd av många orsaker, inte minst för att det inte ens finns så många bilar i startfältet. En annan nyhet för i år är de nya cockpitskydden som går under namnet Halo samt en hel del nya begränsningar vad som kommer till vikt, bränsle med mera. Det blir ett spännande Formel 1 år med en ny bana i form av franska Le Castellet, samt en gammal favorit kommer tillbaka, nämligen tyska Hockenheim. Hela 21 stycken lopp är bekräftade för tillfället, så det blir ett minst sagt fullspäckat och fartfyllt år med ett extra race jämfört med föregående år.

Dyr sport även för åskådare

Formel 1 är inte bara dyrt att hålla på med, utan även en hel del klirr i kassan ska till när man är sugen på att åka och se ett lopp. Hotellpriserna skjuter i höjden på orterna där tävlingarna hålls under Grand Prix helgen och flygbiljetter eller annan transport till platserna är inte heller gratis. på https://enklare.se/ kan du söka om ett mindre lån om du drömmer om att se ett race live, men kanske inte har de slantar över som krävs för att köpa biljetter, resa och boende. Kanske kan man passa på att köpa biljetter till en Formel 1 tävling i samband med sin semester och göra resan till en oförglömlig upplevelse för hela familjen. De billigare biljetterna brukar vara på områden utan sittplatser, där man kan röra sig relativt fritt, så varför inte packa en filt och en picknick korg och ha en trevlig dag på racingbanan!

Article by dennis

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.