Motorsport i Göteborg

Om du är aktiv inom motorsport och bor i Göteborgsområdet, är sannolikheten stor att du är medlem i Göteborgs Motorförening. Klubben sysslar framförallt med rally men har även verksamhet inom racing, och har anor som sträcker sig tillbaka till år 1928, då föreningen grundades. Racing kan sammanfattas som kappkörning med bil på en asfalterad bana, medan rally körs på betydligt längre sträckor på vanliga vägar.

Om du planerar att flytta till Göteborg och bli medlem i klubben, kan det vara intressant att veta att medlemsavgiften ligger på 300 kronor – en överkomlig summa i rallysammanhang, som är en av de dyraste sporterna man kan ägna sig åt. Det dyra pengarna man lägger ner gör att det är viktigt att du får hjälp med att frakta din rallybil och all utrustning på ett säkert och tryggt sätt från din gamla bostad till din nya. Du hittar enkelt en pålitlig flyttfirma i Göteborg på Rentandmove.se.

Som medlem i Göteborgs MF ansluter du dig till drygt 30 andra medlemmar, varav de mest kända förarna är Leif Peterson och Mattias Adielsson. Adielsson har bland annat vunnit Östersund Winter Rally (den andra deltävlingen för Rally-SM). Två andra framstående medlemmar i föreningen är Mikael Stoopendahl, som är sportgrensansvarig. Tillsammans med Martin Edlund från Älvbygdens MK arbetar de för att representera motorsporten i allmänhet i hela Göteborgsområdet.

Article by lina

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.