Motorsport på vintern

I Sverige finns det många som är intresserade av motorsport och racing. Många gillar det, men samtidigt är det inte ett så stort antal som kommer till arenorna och tittar på motorsport. På vintern blir de som tittar på ännu färre till antalet. De flesta rallyn som går i Sverige sker vanligen på våren, sommaren och hösten. Det är då människor kommer till banan och tittar på. Vädret är ofta bra och man slipper istappar i näsan och snö i håret. För dem som verkligen gillar motorsport spelar det dock ingen roll om det är kallt och mycket snö när det är vinter. De vill se sin favoritsport hela året om. Men vad finns att tillgå för dessa fans under vintertiden? Det finns faktiskt en hel del. Motorsport är inte som många kan tro, död på vintern. På sätt också vis väcks sporten till liv just nu, när det är som kallast och halast ute.

Stora rallyn går också på vintern

Det finns flera stora rallyn som går i Sverige trots att det är vinter i landet. Under år 2018 kommer till exempel Svenska Rallyt att köras under vintertid. Ett tag var det tveksamt om rallyt skulle köras, men efter en del ekonomiskt stöd och resonemang med sponsorer blev Svenska Rallyts målgång räddat. Det finns också än fler rallyn som körs oavsett om det är vinter eller inte i landet. Många av dessa är ganska stora och flera kända rallystjärnor kör i snö för första gången. När det gäller att köra rally i snö krävs det mycket bättre däck än för att tävla på bra sommarvägar. Det krävs också en mer erfaren bilförare då vägarna kan vara både snöiga och hala av is på samma gång. Då måste föraren vara beredd på hastiga sladdar, svåra inbromsningar och liknande, för att ekipaget inte ska åka utanför banan och bli diskvalificerade i tävlingen. Men finns det några andra motorsporter som fungerar på vintern och måste man vara erfaren för att kunna delta i alla dessa sporter?

Vad fanns det nu inom motorsporten på vintern?

Förutom vinterrally och folkrace, vilka ofta äger rum när snön ligger tjock på banracingarenor och skogsvägar, finns det också flera andra intressanta motorsporter. Det finns till exempel motorcyklar med spikförsedda däck som används för isracing. Det finns också andra sporter som inte är lika vanliga att tävla i inom grenen motorsport. Där finner man till exempel snöskoterracing. Det finns flera olika lopp, men också drifttävlingar med snöskoter i Sverige. Dock kan dessa tävlingar bara utföras när det är vinter, eller om man befinner sig i de delar av Sverige som ligger tillräckligt långt norrut. Att finna en intressant motorsport att delta i eller titta på under vintern är alltså långt ifrån omöjligt. Vare sig det rör sig om rena tävlingslopp, till hinderbanor eller tricktävlingar med motorcykel kan man finna något som passar. Om man behöver bygga en tävlingsbana kan det vara bra att kika in på buildor.se för att se om rätt virke och alla tillbehör finns med där.

Article by dennis

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.