Olika typer av motorsport

 

Om du har någon som helst aning om vad motorsport är så vet du säkert att detta är ett samlingsnamn för massor av olika grenar. Här kan motorsporten delas upp i tre stora grupper. Detta kommer då att bli alla de fyrhjuliga bilarna som står för de flesta av alla grenar inom sporten, samt en andra grupp med tvåhjuliga fordon som i de flesta fall kommer att gå under namnet motorcyklar. Efter detta finns det en tredje grupp där du kan samla alla de olika fordon som är lite mera extrema, såsom lastbilar och annat som kan falla inom samma kategori. Nedan kommer du att få några exempel på de vanligaste grenarna inom motorsporten:

  • ForDavid_Coulthard_2008_Canadamula 1 och Indycar: Här handlar det om specialbyggda fordon som körs på avsedda banor. I detta fall handlar det om mycket höga hastigheter på banor med ett underlag av mycket hög kvalitet.
  • Rally: Denna gren kommer att finnas i massor av olika former och körs med minimalt modifierade fordon som egentligen är vanliga bilar. Här kan detta handla om vanliga rally dagtid, nattrally eller orienteringsrally.
  • Banracing: Detta är en av de få grenarna inom motorsporten där det kan handla om antingen bilar eller motorcyklar. Banracing är en sport som körs i mycket höga hastigheter på en inhägnad bana av hög kvalitet.
  • Demolition Derby: Här har du en gren inom motorsporten som är mest uppskattad och respekterad i USA, där denna sport ses av många människor. Här handlar det om att klara sig runt en bana under ett visst antal varv utan att vara den som kraschar bilen.
  • Speedway och Isracing: Dessa två sporten körs på en kort bana och i mycket hög hastighet i korta heat. Speedway körs med motorcykel på ett underlag av grus, och isracing med motorcyklar på ett underlag av is.
  • Motorcross: Denna gren inom motorsporten körs med motorcykl1200px-Championship_motocross_2012ar och kommer att finnas i olika klasser som baseras på hur många cc som motorcyklarna har. Motorcross körs på en bana med ett underlag av grus och sand.

Här kommer det senare att finnas massor med olika grenar under motorsporten som inte upptagits här, men de allra vanligaste har nog tagits upp. Kanske ska det också nämnas att motorsport även inkluderar båtar och snöskotrar i vissa fall.

Article by admin

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.