Tierp Internationals

Om du känner behovet av fart, och då menar vi riktigt höga hastigheter, så är kanske Tierp Internationals är en tävling som kan vara av intresse. Här når bilarna, som tävlar i drag racing, upp i smått ofattbara 500 kilometer i timmen när de har accelererat upp till sin maximala hastighet. Det går undan på racingbanorna i Tierp, och publiken njuter också i fulla drag. En av tävlingarna har precis ägt rum, nämligen den 8:e juli, men flera chanser dyker upp i kalendern i september för dig som vill beskåda häftiga racingbilar på nära håll.

Storpublik och tävlingar på europeisk nivå

Tävlingen den 8 juli var öppen för vem som helst och vanliga personbilar och oetablerade racerförare fick vara med om de så önskade. Det gick utmärkt att anmäla sig som amatör och ta med sin gamla SAAB och försöka ge de riktiga muskelbilarna en match. Men den stora folkfesten ägde rum redan i mitten av juni månad under Tierp Internationals. Hela 30 000 åskådare förväntades besöka Tierp för att få se röken från asfalten på nära håll. En nyckel till den höga publiksiffran, och viktig anledning till det stora intresset, är att man har lyckats etablera en tävling på europeisk snarare än nationell nivå. Med en deltävling till EM på repertoaren blev det svårt för många att inte besöka Tierp för att se något utöver det vanliga.

Tjutande däck och glödande avgasrör

Närmare 200 funktionärer ställde upp för att få eventet att fungera. Cirka 1 000 campingplatser för gästerna, diverse tillstånd och massor av snabbmat behövdes också. Till och med ett reservkraftverk fanns på plats för att täcka upp för ett oväntat strömavbrott. Utan el fungerar nämligen inte den viktiga och för sporten essentiella tidtagningen. I en motorsport där tusendelar kan skilja mellan de olika bilarna i de olika heaten får inte tidtagningen fallera. En annan slags kris, i mindre skala, är när pengarna tar slut. Det går alltid att ta Mobillån när det krisar men bäst är att försöka spara pengar i en buffert, så att man har råd med de oväntade utgifterna som kan uppstå. Så har man råd att besöka även framtida motorsportevenemang.

Article by admin

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.