Tony Rickardsson

Vi är nog inte ensamma om att påstå att Tony Rickardsson är ett av de största namnen inom svensk speedway. Endast 20 år gammal blev han för första gången svensk mästare, och han har efter det erövrat titeln som världsmästare sex gånger, han har kört för fem olika svenska klubbar och även parallellt med det tävlat för flera utländska klubbar. Och de som inte känner till Tony Rickardssons prestationer inom speedway känner säkert till honom tack vare Robert Gustavssons humoristiska imitationer av honom under tidigare års idrottsgalor. Under år 2006 valde dock Rickardsson att lägga den långa karriären inom speedway på hyllan, 36 år gammal, då han upplevde att de skador och men han ådragit sig under årens lopp blivit allt för omfattande.

Ligger inte på latsidan

Även om karriären inom speedway är över så har han inte legat på latsidan direkt. Efter speedwayframgångarna byttes de två hjulen ut mot fyra, och han hoppade av cykeln och in i bilen. Han tävlade inom bilsport fram till år 2009 då han den säsongen blev tvåa totalt. Och bakom sig lämnade han då sammanlagt åtta segrar inom bilsporten. Han hade då tävlat under flera år i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som är ett populärt mästerskap där flera kända personer deltagit under åren – bland annat Prins Carl Philip Bernadotte, Mika Häkkinen och Kenny Bräck. Men nu i november i år så är det Tony Rickardsson som tävlar på Friends arena, fast denna gången tillsammans med Monster Jam. Nu har han alltså bytt ut även “småbilarna” från bilsporten till stora monstertruckar. Detta är något som både vi och Tony Rickardsson själv ser väldigt mycket fram emot.

Sviterna efter sporten

Det som fick Tony Rickardsson att kasta in handduken var de bestående men, så som yrsel och dubbelseende, som han ådragit sig av alla hjärnskakningar han fick under åren som speedwayproffs. Även om han kanske inte har behövt söka specialisttandvård för svåra tandskador så har han definitivt fått uppsöka sjukhus av andra anledningar åtskilliga gånger efter att ha kraschat i olika lopp. 1995 hade han under året skadat både axel, nyckelben, ansikte och höft, i olika lopp. Mellan 1999 – 2001 drog han på sig flera allvarliga hjärnskakningar, och även skador i handleder och tumme. Och under de tre sista åren i sin karriär drabbades han återigen av upprepade hjärnskakningar, men även av skador i knä, svanskota, bäckenben, tumme och öga. Många av dessa gånger körde han färdigt de kvarvarande hiten, som skadad, innan han gick med på att åka till sjukhuset.

Article by dennis

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.